Monday, December 14, 2009

Fergie puji Villa

LONDON: Pengurus Manchester United Alex Ferguson tidak menyalahkan pemainnya berikutan kekalahan mengejut 0-1 kepada Aston Villa kelmarin, meskipun keputusan itu memberikan kedudukan selesa buat Chelsea terus menerajui liga.Juara bertahan itu boleh mengumpul mata sama dengan Chelsea di tangga teratas liga selepas pendahulu itu mencatat keputusan seri 3-3 di gelanggang sendiri dengan Everton. Gol tandukan Gabriel Agbonlahor menghadiahkan Villa kemenangan pertama ke atas United di Old Trafford sejak 1983.“Kami banyak menyerang pada separuh masa kedua dan mempunyai peluang menjaringkan gol,” kata Ferguson kepada MUTV.
“Kami hanya memerlukan satu gol untuk bangkit dalam permainan itu, bagaimanapun ia ternyata bukan hari kami apabila semua percubaan tidak berhasil.“Saya fikir kami berhak mendapat sesuatu daripada apa yang dipersembahkan pada separuh masa kedua.
“Tidak ada gerakan menarik pada babak pertama dan aksi bertambah baik di hujung babak permainan. Mereka berjaya bertahan dan menjaringkan gol. Kami mengasak tapi gagal menyempurnakan peluang dicipta. Ferguson yang berang dengan tempoh masa tambahan pada perlawanan itu Bagaimanapun, Ferguson memuji Villa yang kini melonjak ke tangga ketiga dan dilihat berkemampuan mencabar kedudukan empat pasukan terbaik liga. selepas gagal melakukannya musim lalu.“Benteng pertahanan mereka kental dan berhak mendapat pujian,” katanya. “Mereka menutup ruang dan melakukan apa saja untuk menghalang percubaan kami.” - Reuters

No comments:

Post a Comment